Nulägesanalys

Nulägesanalys

För att lyckas med sökmotoroptimering är det mycket som bör ta redas på innan arbetet börjar för att veta att man satsar på rätt sökord och arbetar på rätt sätt för varje webbplats unika förutsättningar.

I de flesta fall rekommenderar vi att inleda ett SEO-projekt med en nulägesanalys, som resulterar i en rapport innehållandes:

Information om era nuvarande trafikkällor samt de sökord som genererat mest organisk trafik under mätperioden (dvs. en trafikanalys).

Era och våra förslag på sökord samt en analys av vad marknaden faktiskt söker på sorterade efter de sökord som är mest kostnadseffektiva att satsa på sett till konkurrens och sökvolym samt total sökvolym (marknad) på alla ord i vår analys.

En teknisk analys som tittar på spindlingsdata från er webbplats, en länkanalys (intern länkstruktur samt analys av ingående länkar från andra sidor) och en strukturanalys (hur sidan tekniskt är uppbyggd).

Åtgärdsrekommendationer on page (dvs. på webbplatsen) samt off page (dvs. utanför webbplatsen) samt en rimlighetsanalys av målsättningen som t.ex. kan vara bättre placeringar på önskade sökord och mer relevant trafik till webbplatsen.

Efter utförd analys sätter vi oss ned och går igenom resultatet med er, och tar beslut kring hur vi går vidare för att genomföra de åtgärder som uppkommit.