Analysverktyg

 

Ta steget till att bli en organisation som fattar affärsbeslut baserat på data istället för åsikter. Hur då? Genom att jobba med rätt sorts rapportering. Hur får jag fram rätt information för de beslut jag måste ta? Hur ger du dina medarbetare den information de behöver för att lyckas bättre i sin roll?

 

Google Analytics 

Med Google Analytics kan du  få full information över vad besökarna på er webbplats kommer ifrån, gör på er sajt och var de tar vägen sedan.

Ta reda på vilka möjligheter Google Analytics kan erbjuda. Börja använda Google Analytics till att göra analyser som leder till konkreta åtgärder, relevantare trafik och öka avslutsfrekvensen.

Vad kan man exempelvis analysera?

Trafikanalys: Spåra, analysera och framförallt optimera din trafik. Räkna på intäkter och kostnadsbesparingar i relation till andra medieinvesteringar.

Målsättningar: Definiera mätpunkter och KPI:er på hemsidan som är i linje med företaget övergripande målsättningar. Få hjälp med att estimera hemsidans verkliga potential i antal besök och i försäljning.

Måltunnlar: Ta reda vart på hemsidan du tappar dina besökare och hur du gör fler av dina besökare till kunder.

Avancerad segmentering: Varje besökare är unik och besökaren har alltid rätt. Lär dig mer om hur du kan segmenterar dina besökare för att kunna göra bättre analyser.

Google Analytics skiljer sig mycket ifrån vanliga system för besökstatistik, även om det fyller även denna funktion galant. Utöver vanliga funktioner för att se antal unika besökare, vad de sökte på för att hitta er webbplats med mera, finns även avancerad funktionalitet som möjliggör mätning av särskilda aktiviteter på webbplatsen, så kallad målomvandlingsspårning eller e-handelintegration.

Med målomvandlingsspårning kan man sätta ett värde på en särskild händelse, om ni på er webbplats t ex säljer en bok, så kan ni spåra antalet försäljningar och värdet på dessa. Med denna data i Google Analytics kan ni se vilka källor till besökare som genererar mest försäljningar ända in på sökordsnivå, vilket är användbart både för sökmotoroptimering, och sponsrade länkar där man kan justera budgivningen på sökord utifrån försäljningen som genereras.

För er med e-handelssystem kan en ännu mer avancerad integration göras där man kan spåra försäljningar på samtliga eller välja ut enskilda produkter och spåra kostnaden för varje försäljning och hela tiden ha full koll på vinstmarginalen för enskilda kampanjer eller sökord ifrån både sökmotoroptimering och sponsrade länkar.

Kontaka oss så berättar vi mer