Sökmotoroptimering (SEO)

Nyttan med sökordsoptimering?

– Varför ska vi synas på sökmotorerna? Jo, för att annars gör någon annan det och ni förlorar kunden.

Bara på sökmotorn Google sker det dagligen miljontals sökningar men vad spelar det för roll hur väldesignad, lättanvändlig din sida är – syns ni inte på sökmotorerna så tappar ni i alla fall många potentiella kunder som borde ta del av er webbplats. 70% av all folk använder sig utav sökmotorerna då de söker något vare sig det är en produkt eller tjänst. och det är naturligtvis bättre ju tidigare i resultatlistan ert företag syns. Men vet ni egentligen hur ni ska gå tillväga för att synas? 95 % av de som använder sig av sökmotorer anser att företag som syns i sökresultaten är ledande inom branschen. Vad händer om Ni får chansen att vara de främsta inom Er bransch? Vi på ImperiaNet hjälper Er mot en topplacering hos sökmotorerna genom sökmotoroptimering och ser till att ni lyckas.

Vad är sökmotoroptimering?

Hur fungerar det?

Sökmotoroptimering – en prisvärd tjänst!

Sökmotoroptimering vad är det?

Sökmotoroptimering är det svenska ordet för search engine optimization (SEO). Delar man upp ordet sökmotoroptimering i två delar får man även förklaringen till vad det egentligen handlar om, svaret är enkelt: Sökmotor – En sökmotor är ett verktyg som hjälper användaren att hitta information. Google och Yahoo är två exempel på sökmotorer. Optimering – Att göra något så bra som möjligt. Idag ingår SEO i många olika slags funktioner såsom exempelvis: intern optimering av hemsidan, copywriting, link-building, snippet optimization, optimering på Google Maps, Google Images, Google Place etc.
Vi använder oss av sökmotoroptimering som ett verktyg för att öka våra kunders försäljning och varumärke. Genom att förbättra era placeringar i sökresultaten när potentiella kunder efterfrågar era tjänster eller produkter ser vi till att de mest relevanta besökarna hamnar hos just er. För att få ut maximal effekt av sökmotoroptimering är det av stor vikt att noggrant analysera era potentiella kunders sökbeteenden, och ta fram en strategi för vilka sökord och målgrupper som ger bäst resultat att rikta in sig på.

Genom sökmotoroptimering kan man förbättra en webbplats placeringar i den s.k. organiska träfflistan på sökmotorer som Google. I bilden till höger är den organiska träfflistan markerad. Utöver sökmotoroptimering kan man även använda sig av s.k. sponsrade länkar och Google Maps för att kostnadseffektivt synas i relevanta sökresultat.

Hur fungerar det?

Sökmotorers mål är att presentera det bästa svaret på användarens sökning, och sökmotoroptimering handlar därmed om att förbättra webbsidor för att bättre svara på frågan – och att få sökmotorer att värdera webbsidan högre jämfört med andra sidor som också erbjuder svar på frågan. Sökmotorer kan inte förstå innehållet, men genom sofistikerad teknik är de relativt bra på att bedöma om ett innehåll handlar om det användaren efterfrågar. Genom att förbättra alla de delar av webbsidorna som sökmotorer lägger stor vikt vid kan man förbättra den av sökmotorn upplevda relevansen mot det sökord man vill synas bättre på. Utöver relevans analyserar sökmotorer hur andra webbplatser länkar till er, och bedömer baserat på det hur populära och bra ni är jämfört med era konkurrenter. Genom att arbeta med att öka antalet länkar till er webbplats på olika sätt kan vi få sökmotorer som Google att värdera er webbplats högre och högre. När det gäller länkar finns det två olika vägar att gå, man kan bygga långsiktigt bestående länkar som ni som kund behåller efter utfört arbete – och man kan hyra länkar på starka och relevanta webbplatser, det har förstås den nackdelen att man löpande måste betala för att behålla resultatet. För att avgöra vilken eller vilka metoder som är lämpliga bör man analysera konkurrenssituationen. Utöver de två mest grundläggande faktorerna, relevans och länkar, behöver man även titta på Google och andra sökmotorers möjligheter att korrekt hitta och indexera allt innehåll, ofta finns det tekniska problem som gör det svårare för sökmotorn att förstå vad sidan handlar om.

Sökmotoroptimering – en kostnadseffektiv tjänst
Lönar sig då sökmotoroptimering? Ja, det gör det absolut! ImperiaNet tillhandahåller en kostnadseffektiv tjänst som kraftigt ökar trafiken av relevanta besökare till din webbplats och därmed också din tillväxt och lönsamhet. Att driva besökare via det “organiska” eller “naturliga” sökfältet på sökmotorer är oftast mycket mer kostnadseffektivt än andra marknadsinsatser. För att ni som kund ska känna er trygga är vi på ImperiaNet helt transparenta i arbetet och tittar alltid på er ROI (Return On Investment), för att säkerställa resultatet överträffar investeringen.

Sökmotoroptimeringens fördelar

Det finns två utmärkande fördelar med att använda sig av sökmotoroptimering. För det första finns möjligheten att mäta exakt vilka effekter marknadsföringen ger, och för det andra riktar sig marknadsföringen precis till dem som söker efter just era produkter eller tjänster. Företag som satsar på sökmotoroptimering kommer alltså att synas vid sökningar som görs av köpbenägna kunder vilket betydligt ökar chanserna för ett troligt köp eller kontakt, och det är just därför ni borde vara en av dem som syns!

Sökmotoroptimering hur hjälper det er att skaffa nya kunder

Era kunder hittar er genom sökmotoroptimering. Aldrig har det varit så enkelt att skaffa nya kunder, det enda ni behöver göra är att finnas där era kunder söker er. Varje dag gör 80 % av internetanvändarna en sökning på någon av sökmotorerna.

Att använda en sökmotor för att hitta speciella produkter eller tjänster är väldigt vanligt, både för privatpersoner och för företag. Det är till och med så vanligt att 75 % av de beställningar och förfrågningar som sker på hemsidor kommer från en sökning på en sökmotor. 90 % av internetanvändarna hittar nya hemsidor genom att använda en sökmotor, det ger helt nya möjligheter att bredda sin kundkrets. Om någon ska kunna hitta er, måste ni också synas.

Sökmotoroptimering vi vill satsa, hur gör vi nu?

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete som kräver pågående arbete och uppföljning. Ingen hemsida är den andra lik och kräver därför fall till fall- lösningar. Många års erfarenhet och bra verktyg är två av förutsättningarna för en lyckad sökmotoroptimering. Det är där vår styrka ligger, kontakta oss för mer information om sökmotoroptimering.

Vad skiljer oss från andra seo företag?

Som kund hos oss får ni en egen SEO-tekniker som sköter sökmotoroptimeringen. Er SEO-tekniker sköter Er sökmotoroptimering och med direktkontakt blir det enkelt att besvara frågor och funderingar under arbetets gång. Vi på ImperiaNet vet att en av nycklarna till ett lyckat samarbete är kommunikation, vi lägger stor vikt vid att arbeta tätt ihop med våra kunder.

Flera aktörer som arbetar med sökmotoroptimering tror att det räcker att göra arbetet en enda gång och att det sedan ska fungera. Vi vet bättre. Sökmotoroptimering är ett fortlöpande arbete, som innehåller fyra huvuddelar:

– Sökordsanalys

Tillsammans med oss ser vi över vilka sökord som ger flest relevanta besökare till er webbplats.

– Webbplatsanalys

Er SEO-tekniker gör en analys av er webbplats och sätter ihop ett förslag på justeringar. Er tekniker utför det tekniska arbetet och ser till att webbplatsen är optimal för sökmotorerna.

– Inlänkar

Er SEO-tekniker ger er webbplats inlänkar

– Rapportering och uppföljning

Vi diskuterar målet med Er sökmotoroptimering och hur vi ska göra för att uppnå det.

När vi arbetat oss igenom alla delarna, börjar vi om från början. Det är för att just Er webbplats ska fortsätta vara sökmotorernas favorit.

En sökmotoranalys innebär en genomgång av en webbplats i syfte att avgöra hur sökmotorerna tolkar denna webbplats. De flesta företag har i dagsläget en webbplats men är inte alltid medvetna om hur sökvänlig den är. Flertalet av de företag som är i kontakt med oss har webbplatser som ej är läsbara för sökmotorerna. Desto bättre en webbplats är ur sökmotorsynpunkt, desto större möjligheter finns att rankas högre av sökmotorerna och därmed erhålla mer trafik.

Sökmotoroptimering – en prisvärd tjänst!

ImperiaNet vill att kunden skall få ut så mycket som möjligt ur den digitala marknadsföringen, därför väljer vi att skräddarsy våra tjänster utefter eran budget.

Passa därför på att gå en gratis Sökordanalys och sökmotoranalys

Gratis Sökordanalys och sökmotoranalys

Sökordsanalysen kommer att visa hur många som söker på respektive sökord och även hur ni ligger till på sökmotorerna idag.

Syftet med en sökordsanalys är att ta fram de ord som är mest relevanta för er verksamhet och som bäst representerar de produkter eller tjänster som ni erbjuder. Vi kommer därför också att skicka med förslag på andra sökord som kan vara intressanta för er.

Spindlingen påvisar huruvida sökmotorerna kan följa era länkar på webbplatsen, hur er metainformation är utformad samt vilken text på webbplatsen som sökmotorerna kan läsa.

Densitetsanalysen beskriver hur pass väl avvägda era sökord är i förhållande till den övriga texten. Hur bra er avvägning är avgörs av sökmotorernas algoritmer som varierar över tiden.

Fyll i formuläret genom att klicka här så återkommer vi med en kostnadsfri sökordsanalys över de ord du fyllt i och en sökmotoranalys där vi med hjälp av diverse verktyg går igenom hela er webbplats.