Rykteshantering

Åtgärda ett skadat rykte

När katastrofen är ett faktum, t ex om en missnöjd kund har skrivit ett starkt kritiskt blogginlägg som hamnar högt i sökresultatet vid sökning på ert företagsnamn, kan det innebära stora förluster i tappad försäljning. Vi hjälper företag att städa upp sökresultat ifrån oönskat material med så kallad sökmotorstädning.

Förebygga dåligt rykte genom en starkare och bredare närvaro på webben

Genom förebyggande åtgärder kan vi minska den effekt negativa skriverier har på er sökmotornärvaro. Det handlar helt enkelt om att ni själva skall ha kontroll över det material som rankar högt på ert varumärke eller företagsnamn.

Bevaka vad som sägs om er

Håller man sig á jour om vad som skrivs och sägs om ert företag, varumärke eller produkt på nätet ökar man kraftigt möjligheterna att vända negativ publicitet till något positivt – innan det blir en storm. Vi arbetar med rådgivning inom reputation management/ORM och kan hjälpa er agera för att minimera den potentiella skadan.

Vad är sökmotorstädning?

En åtgärd som har blivit allt vanligare på senare år – i takt med att fler och fler använder sig av sökmotorer inför ett köpbeslut – är att ta kontrollen över det som syns i sökresultatet för ett företagsnamn eller varumärke. Vi kallar det för sökmotorstädning.

Hur städar man upp sökresultatet?

Åtgärderna varierar beroende på vad för typ av innehåll det rör sig om, i vissa fall är det bäst att börja med att undersöka möjligheterna att få bort det oönskade innehållet ifrån webbplatsen det är publicerat på – det är dock i många fall inte möjligt. För att få något som syns i sökmotorers sökresultat att flyttas längre ned i sökresultatet behöver man bygga upp en bredare och starkare närvaro på nätet. Många företag har bara kontroll över det allra första sökresultatet på företagsnamnet – företagshemsidan. Genom att bygga upp mer relevant innehåll på andra platser och stärka detta, kan man trycka ned oönskade resultat.

Vad kan vi städa bort?

I princip vilket innehåll som helst, men hur omfattande arbete som krävs är helt individuellt. Några exempel på oönskat innehåll vi kan städa bort är:

Negativa nyhetsartiklar                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Oönskade bloggposter                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Konkurrerande företag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Oönskad bolagsfakta                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Dåliga recensioner                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Olämpligt innehåll från sociala medier (t ex Facebook)

och mycket mer för att hjälpa er,

Kontakta oss så berättar vi mer!