Mobil Marknadsföring

Vi befinner oss i tid där mobilens ständiga tillgänglighet och Internets oändliga informationsmängd förenats till något självklart och som de flesta tar för givet. För allt fler blir mobilen den första accesspunkten till nyheter, underhållning och möjlighet att söka efter information, och det vi upplever i mobilen styr i allt högre grad vad vi gör.

Den ökande användningen är tydlig. Antalet sökningar via en mobil ökade med 400% senaste året och det beräknas sälja fler Smartphones än PC datorer under 2012. För att inte företag ska missa en betydande målgrupp är det av stor vikt att företag anpassar sin marknadsföring för mobila enheter, en tjänst ImperiaNet nu kan hjälpa till med!

ImperiaNets nya produkt mobil marknadsföring gynnar alla företag, oavsett storlek. I produkten ingår tre olika möjligheter att använda sig av mobil marknadsföring, sök, display och annonsering i appar, som alla på olika sätt ser till att ni blir synliga via en mobil enhet.

Sök

Att använda sig av sök innebär att vi ser till att era annonser syns när någon söker efter dina produkter eller tjänster via en Ipad, Ipone, Android eller annan mobil enhet. Via sök har ni möjlighet att synas både då man söker efter er via en dator och via en mobil enhet.

Display

Annonsering via display innebär att man annonserar på en webbplats som är uppbyggd för mobilanvändning, sidan är då anpassad med tanke på att det enbart kommer besökare med en mobil enhet som ingång.

Appar

Att synas med annonser i appar gör det möjligt för dig att följa med användaren in i olika populära program användaren laddat hem. Dessa används flitigt. Den 7:e Juli 2011 hade enbart Apple har haft över 15 miljarder nedladdade appar.

Styrkor med mobil marknadsföring

Pris per klick: Den mobila marknadsföringskanalen är relativt ny och det gör att kostnaden per klick i de flesta fall är lägre än om man jämför med traditionella digitala marknadsföringskanaler.

När som helst, var som helst: Eftersom mobiltelefoner kan ta emot information när som helst, och i princip var som helst, gör det att dessa fantastiska ting förenklar processen för företag att etablera och stärka relationer med sina kunder.

Hög penetration: Antalet mobilanvändare är nästan fem gånger högre än antalet Internetanvändare, därför är mobil marknadsföring ett utmärkt komplement till marknadsföring på Internet.

Mätning av samtal: I de flesta annonser kan man inkludera ett telefonsamtal som användaren kan klicka på för att ringa direkt till annonsören. Dessa klick kan vi givetvis mäta.

Målgruppsspecifikt: Den karaktär som mobil marknadsföring har gör att kampanjer kan riktas till, en i förväg, vald målgrupp.