Konvertering

Självklart måste vi få in mer trafik för att kunna öka lönsamheten på er webbplats, men ett annat reglage som man ofta glömmer är konverteringen. Vad spelar besöket för roll om besökaren lika snabbt lämnar

Hur många var på din webbplats för att köpa något? Var kommer besökaren ifrån och vilka sökord kan de han använt när de sökt dig? Utan en ordentlig analys har du svårt att hävda dig i konkurrensen. Vi måste se till att så många som möjligt av de potentiella kunder som kommer så långt som till er sida gör det ni vill. För olika kunder är detta ofta väldigt olika, i vissa fall är det något självklart som ett köp eller en bokning, i vissa andra vill man att kunder registrerar sig eller skickar en intresseanmälan. Vi tar reda på vad vi måste fokusera på, och arbetar varje månad med att testa nya vägar för att se till att konverteringsgraden ökar. För att göra detta krävs både tid för att analysera samt genomföra åtgärder.

Analys

Vet ni vad som sker på era sidor? Vad gör besökaren? Vänder besökaren i dörren eller börjar navigera runt på sidan? I vilket fall, båda beteenden tyder på att besökaren (den potentielle kunden) inte hittar vad den söker, inte förstår vad man ska göra eller möjligen att man behöver mer information om era produkter och tjänster. Med hjälp av statistik och en trafikanalys kan vi se exakt hur länge de stannar, till vilka sidor de går samt på vilken sida de lämnar sajten. Vi tar även reda på vilken information de söker, men inte finner.

Genom att se över de processer som finns idag på webbplatsen kan vi ganska snabbt bilda oss en uppfattning. Steg två blir att sätta upp system för att vi ska få rätt information för att ta beslut. I analysarbetet med konverteringar använder vi oss bland annat av målomvandlingsspårning och e-handelsintegration i Google Analytics. Det ger oss möjligheten att se var era potentiella kunder faller bort i processen för att förbättra just den delen.

Skräddarsydda tjänster

Även om det finns generella riktlinjer för rätt och fel vid arbete med konvertering så är varje sajt och varje sida unik och de erbjuder unika möjligheter och svårigheter.

Tveka därför inte att kontakta oss om hur vi kan hjälpa er att nå framgång.